Rippikoulut 2020

Pihtiputaan seurakunta järjestää vuonna 2020 kaksi rippikoululeiriä: Tahkoniemi 1 ja Tahkoniemi 2 -rippikoulut. Kummallekin rippikouluryhmälle tullaan luomaaan omat sivut, joilla näkyy tarkemmat tiedot ja päivämäärät kunkin ryhmän tapaamisille. Muualla rippikoulunsa käyvät suorittavat kotiseurakuntaan tutustumisen myöhemmin ilmoitettavan ryhmän mukana.

Rippikoululeirit järjestetään seurakunnan omassa Tahkoniemen leirikeskuksessa. Kaikkien rippikoulujen Konfirmaatiomessut ovat Pihtiputaan pääkirkossa.

Alla olevista linkeistä voi ladata Pihtiputaan seurakunnan rippikouluinfon vuodelle 2020 ja ilmoittautumislomakkeen.

Ilmoittautuminen rippikouluun on päättynyt 22.11.2019.

Rippikoulujen aloitustapahtuma 1.12.2019

Kaikki pihtiputaalaiset vuonna 2020 rippikoulunsa käyvät nuoret kokoontuvat Pihtiputaan pääkirkkoon Jumalanpalvelukseen sunnuntaina 1.12.2019 klo 10. Messun jälkeen on rippikouluinfo seurakuntakeskus Sallilan seurakuntasalissa. Rippikouluinfossa selviää rippikouluryhmät, jaetaan rippikoulupassit ja kerrotaan tärkeistä päivämääristä.

Jokaisen rippikoululaisen läsnäolo on välttämätön 1.12. ja myös vanhemmilta/huoltajilta toivotaan läsnäoloa!

Aloitustapahtumasta alkaa rippikoulun tutustumisjakso kotiseurakuntaan, johon osallistuvat myös ne pihtiputaalaiset nuoret, jotka käyvät rippikoululeirinsä muualla.

Tiedote rippikoulun toteutuksesta

Pihtiputaan seurakunta

Kevät 2020

Hyvät rippikoululaiset ja vanhemmat.

Olemme joutuneet poikkeuksellisen tilanteen eteen Korona-viruksen pakottaessa meidät toimimaan tavalla, jota kukaan ei osannut rippikoulun alkaessa ennakoida. Rippikoulu on kuitenkin seurakunnan ydintyötä, sekä osa seurakunnan lakisääteistä toimintaa. Alla ohjeita, kuinka rippikoulu suoritetaan poikkeusoloissa.

Tällä hetkellä kesän rippileirit ovat edelleen omalla paikallaan ja niiden toteutukseen palaamme lähempänä, nähtyämme mihin suuntaan tilanne kehittyy. Samoin toukokuun Ripari-Härveli pidetään edelleen voimassa. Seuraamme yleisesti maassa annettavia ohjeita ja määräyksiä. Toivomme, että tilanne kääntyy paremmaksi ja leirit voidaan toteuttaa normaalisti.

Kevään rippikouluun liittyvät käynnit toteutetaan seuraavalla tavalla:

Yhteisvastuukeräys 28.3. on peruttu. (Mikäli olet jo suorittanut tapahtuman erikseen sovitulla tavalla, voit jättää seuraavan huomiotta.) Tapahtuma korvataan siten, että rippikoululainen osallistuu kodissaan sellaisen tehtävän toteuttamiseen, jossa hän voi parhaiten olla hyödyksi. Rippikoululainen kuvaa osallistumisestaan kaksi pientä videota, joista toisessa kerrotaan muutamalla sanalla, missä työssä rippikoululainen on avustanut ja miksi. Toisessa videossa lyhyt kurkkaus työn suorittamiseen, esim. muutama mopin heilahdus siivouksesta. Videot palautettava Whattsapp-viestillä maaliskuun loppuun mennessä puh. 0447844425.

Valoa yössä 3.4. on peruttu. (Mikäli olet jo korvannut tapahtuman osallistumalla johon Pihtiputaan seurakunnan konserttiin, voit jättää seuraavan huomiotta.) Tapahtuman korvaava tehtävä lähetetään ensi viikon (vk. 13) aikana.

Rippikoulukortti:

Rippikoulukortista uupuu vielä ainakin Pääsiäisenajan käynti, mutta myös muita vajauksia voi vielä osalla olla. Tässä muutama ohje siihen.

Jumalanpalvelukset live-streemataan seurakunnan Facebook sivuille. Mikäli rippikoululaiselta puuttuu vielä jumalanpalvelusmerkintä, sen voi suorittaa katsomalla live-lähetystämme facebook-sivulta. Ota yhteyttä jumalanpalveluksen toimittajaan viimeistään perjantaina ennen aikomustasi katsoa lähetystä. Kyseinen työntekijä antaa sinulle tehtävän, jonka voit täyttää lähetyksen perusteella.

Pääsiäisenajan tilaisuus: Pääsiäisenä streemataan Kiirastorstain iltamessu klo 19, Pitkänperjantain jp. klo 10 ja Pääsiäisaamun jp. klo 10. Mikä tahansa näistä tilaisuuksista käy kortin kohtaan ”Kiirastorstain iltamessu tai pääsiäisyönmessu”. Toimi Kuten yllä Jumalanpalveluksen kohdalla, mutta ilmoita päätöksesi viikon 15 maanantaina.

Nuortenillan poissaolon korvaamisessa palaamme asiaan myöhemmin.

Toivotamme kaikille jaksamista haastavan tilanteen edessä ja rukoilemme tilanteen pikaisen helpottamisen puolesta! Siunausta kevääseen.

vapaapäivät yleensä lauantai ja sunnuntai

Sallilantie 4
44800 Pihtipudas