Pihtiputaan seurakunnan toiminnan muutokset koronaviruksen leviämisen estämiseksi

Kirkkohallitus on suosittanut seurakunnille, että ne toistaiseksi luopuvat kaikista sellaisista kokoontumisista, jotka eivät kuulu lakisääteisten tehtävien hoitoon. 

Niinpä Pihtiputaan seurakunnassakin on tehty päätös, että jumalanpalvelukset pidetään ja kirkolliset toimitukset hoidetaan, mutta muu aiemmin suunniteltu toiminta joudutaan perumaan. Jumalanpalvelukset ovat sanajumalanpalveluksia kiirastorstaihin asti. 

Seurakunnan työntekijät ovat kuitenkin seurakuntalaisten tavoitettavissa puhelimitse ja myös sähköisten kanavien kautta. Yhteystiedot löytyvät seurakunnan nettisivuilta www.pihtiputaanseurakunta.fi. Kirkkoherranvirasto palvelee maanantaista keskiviikkoon klo 9-12. 

Virustartuntojen eteneminen näyttää muuttavan tilanteita hyvin nopeasti. Uusista ohjeista tai muutoksista tiedotetaan tarvittaessa. 

Epävarmuuden aikoina luottamus Jumalaan ja kääntyminen Hänen puoleensa rukouksessa voi rauhoittaa levotonta mieltä. Siksi on hyvä kuulla Jumalan sanan kehotus: "Rohkaiskaa mielenne, olkaa lujat, kaikki te, jotka panette toivonne Herraan!" Ps. 31:25 

 

Arja Huuskonen, kirkkoherra


KÄYTÄNNÖN OHJEITA JUMALANPALVELUKSIIN JA KIRKOLLISIIN TOIMITUKSIIN

Kirkkohallituksen ohjeen mukaan kaikki jumalanpalvelukset ovat sanajumalanpalveluksia kiirastorstaihin asti. Kättelyä vältämme joka tilanteessa. Kolehti kerätään jumalanpalveluksen jälkeen pääovella. Virsikirjat jätetään penkkeihin, jotta ne voidaan kierrättää myöhemmin uudestaan kosketustartunnan välttämiseksi. Olisi toivottavaa, että kirkon penkeillä istutaan pienen välimatkan päässä vierustoverista. Nämä ohjeet koskevat myös kirkollisia toimituksia.

Jatkossa seurakunnan työntekijät eivät osallistu muistotilaisuuksiin. Epidemian edetessä kehotamme omaisia harkitsemaan muistotilaisuuksien siirtämistä myöhäisempään ajankohtaan.

Kirkkoherranvirasto avoinna ma-ke klo 9-12

Yhteystiedot
kirkkoherranvirasto.pihtipudas(at)evl.fi
(044)7844421
Sallilantie 4, 44800 Pihtipudas