Oikeat ohjeet voi pelastaa

Tänä talvena ja varsinkin alkutalvesta tapahtui useita jäihin putoamisia ja sen myötä hukkumisia. Ihmiset luottivat siihen miltä jää näytti ja eivät tarkemmin selvittäneet jään paksuutta tai ottaneet ehkä selvää missä on virtapaikkoja. Ikäviä uutisia tuli liian moneen kotiin. Jäälle lähtevän olisi varmaan hyvä miettiä nuo pelastautumisohjeet, ennen kuin lähtee liikkeelle. Ensinnäkin kun jää alkaa pettää huuda apua, älä panikoi, nouse jäälle siihen suuntaan mistä tulit ja tietystihän jokaisella on ne naskalit mukana, eli niillä sitten hakataan jäätä ja aletaan ryömiä rantaa kohti. Sitten jos rannalle selvittiin, niin se ”vedenpitävä” puhelin sitten äkkiä käyttöön ja soitetaan hätänumeroon. Jos sattuu löytymään joku rakennus minne pääsee sisälle, sinne sitten odottelemaan ja riisumaan pois ne märät kamppeet. Vaatteista puristetaan enin vesi pois ja puetaan ne päälle odotellessa, jos siis ei ole mitään kuivaa vaatetta saatavilla. Onnellisinta olisi jos on asuttu talo lähellä johon pääsee lämmittelemään ja saa kuivia vaatteita ja, sitten, jos on vielä tarvetta, ammattiauttajat tarkistavat vointisi. Ehkä se säikähdyksestä selviäminen vaatii pisimpään työstämistä ja varmasti sen jälkeen on varovainen eikä enää mene heikoille jäille.

Näin joku aika sitten seuraavan kaltaisen, hienosti oivalletun lyhennelmän sielunpelastuksen A,B.C.stä. Tätä ohjetta tarvitaan elämän varrella, se on varmuussuunnitelma.                    

A. on sen tunnustamista, että olen syntinen ja tarvitsen vapahtajaa, (Room. 3:10,23 /6:33).

B. on sydämen uskoa siihen, että Jeesus on Herra ja Jumala herätti hänet kuolleista, (Room. 10:9-10).

C. on vetoamista Herran nimeen ja tunnustamista suulla, että Jeesus Kristus on Herra, (Room. 10:13).

Tuolla ohjeella löydämme apua, joka pelastaa sielun ja kantaa ajan rajan yli. Tuohon sanomaan saa itsessään heikko laittaa turvansa. Herra on voimallinen.

 

Merja Koskela