Apua ja tukea elämääsi

 

Diakonia-avun tarpeessa voit ottaa yhteyttä diakoniatyöntekijään ja sopia tapaamisesta p. 040-7652453.

Diakoniatyöntekijään voi ottaa yhteyttä monenlaisissa elämän tilanteissa. Ehkä tarvitset keskusteluapua, olet joutunut työttömäksi, tai elämäntilanteesi on muuttunut yllättävästi.

Taloudellisissa ongelmissa käänny ensin Kelan ja sosiaalitoimen puoleen, jonka jälkeen, jos apu jostain syystä viipyy, voimme yhdessä pohtia mahdollisesti tarvittavaa lisätukea.

Seurakunnan nuorisotoimisto on avoinna lähes jokaisena arkipäivänä. Voit soittaa ja sopia ajan 044-7844425. Nuorisotyöntekijä auttaa elämän monenlaisissa ongelmatilanteissa tai voit soittaa "ihan muuten vaan".

DIAKONIA

tarkoittaa sananmukaisesti palvelua. Diakoniatyössä ihminen kohdataan kokonaisvaltaisesti hänen omassa elämäntilanteessaan. Se tarkoittaa joustavaa sekä ihmisen itsemäärämisoikeutta kunnioittavaa tukemista ja ohjausta arjessa ja juhlassa, surussa ja ilossa, työttömyyden keskellä, ihmissuhdevaikeuksissa ja hengellisissä kysymyksissä.

Kaikki keskustelut ovat luottamuksellisia. Diakoniatyöntekijöitä ja pappeja sitoo vaitiolovelvollisuus. Diakonian periaatteena on auttaa mahdollisuuksien mukaan erityisesti niitä, joiden hätä on suurin ja joita muulla tavoin ei auteta.

Diakoniatyöntekijöiden ja vapaaehtoisten kautta seurakunta tarjoaa kasvot tulla kohdatuksi, kuulluksi ja osalliseksi yhteisön jäsenenä. Työn erilaisia muotoja ovat keskustelu, sielunhoito, kotikäynnit, ryhmätoiminta ja leirit sekä ruoka-apu ja muu avustaminen.

Kuva diakoniasta