HAUTAUSTOIMI HAUKKAA ISON OSAN SEURAKUNNAN TULOISTA

13.10.2020 16.37

Hautaaminen ja hautausmaiden hoito syö seurakunnan varoja.

Pihtiputaan seurakunnan hautatoimen kulut olivat 116 604 € vuonna 2019 ja 134 023 € vuonna 2018 eli edellisestä vuodesta säästöä tuli 17 419 €. Säästöä kertyi, kun kuolleiden määrä väheni ja työntekijöitä ei palkattu niin paljon hoitamaan hautausmaita. Kuluvan vuoden hautausten määrä vaikuttaa pysyvän viime vuotisella tasolla.

Hautaamiseen liittyvät tehtävät vaativat monen työntekijän, kuten toimistosihteerin, seurakuntamestarin, papin, kanttorin ja talouspäällikön työpanosta. Hautausmaiden hoitoon osallistuu joka vuosi useita henkilöitä ja lisäksi lumen auraukseen ja hiekoitukseen käytetään ulkopuolista urakoitsijaa. Seurakunta hankkii ja hoitaa sankarihautausmaan kukat. Hautausmaan rakennusten kunnossapito ostetaan ulkopuolisilta urakoitsijoilta ellei kyse ole pienistä korjaustöistä, jotka seurakuntamestari tai kesätyöntekijät voivat tehdä.  Valtio korvaa osan hautatoimeen liittyvistä kuluista, mutta se ei riitä läheskään kattamaan kuluja.

Talouspäällikkö

Anna-Maija Ojala