Seurakunnan toimintalinjaus elokuusta alkaen

28.5.2020 13.23

PIHTIPUTAAN SEURAKUNNAN TOIMINTALINJAUS ELOKUUSTA ALKAEN

Seurakunnan tilaisuuksiin saa tulla ainoastaan terveenä. Tämä on tärkein varotoimi. Tämä tarkoittaa, ettei osallistujilla saa olla COVID-19 infektioon sopivia oireita (nuha, yskä, kurkkukipu, hengenahdistus, lihaskivut, kuume, pahoinvointi, ripuli). Seurakunta tekee parhaansa, mutta ei voi taata toiminnoissaan täysin tautivapaata aluetta.

1. Jumalanpalvelukset

Jumalanpalvelukset ovat auki seurakuntalaisille ja järjestämme myös ehtoollisjumalanpalveluksia. Kirkkoon tultaessa kaikki desinfioivat kätensä samoin ehtoolliselle mentäessä. Turvavälit ja hygienia huomioiden kirkossa saa olla kerrallaan yli 50 henkilöä. Suntio ohjeistaa istumajärjestyksen. Pappi ja suntio huolehtivat ehtoollisen jakamisen turvallisuudesta. Kolehdin kerääminen: ovella pois lähtiessä haaviin tai koriin.

2. Hautaukset

Hautauksiin voi osallistua yli 50 henkilöä edellyttäen, että turvallisuusohjeita noudatetaan. Seurakunnan työntekijöiden osallistumista muistotilaisuuksiin tarkastellaan tilannekohtaisesti.

3. Muut kirkolliset toimitukset

Kirkkotilassa ja muissa seurakunnan tiloissa toteutettaviin kirkollisiin toimituksiin saa osallistua yli 50 henkeä edellyttäen, että turvallisuusohjeita noudatetaan. Perheen järjestämä kaste-, muisto- tai hääjuhla on yksityistilaisuus, jolloin vastuu on järjestäjillä.

4. Diakoniatyö

Henkistä ja taloudellista apua tarvittaessa ota yhteyttä Pihtiputaalla puh. 040 7652453.

5. Leirityö

Rippileirit pidetään elokuun alussa ja syyslomaviikolla.

6. Kirkkoherranvirasto aukioloajat

Kirkkoherranvirasto on auki ma-ke klo 9-12.

7. Sielunhoito ja keskustelumahdollisuus

Seurakunnan työntekijät ovat käytettävissä sielunhoitoon ja keskusteluun muissakin kuin hengellisissä asioissa. Yksityisehtoollinen on mahdollista. Kesällä on huomioitava työntekijöiden loma-ajat, jotka ilmoitetaan nettisivuilla.

Seurakuntalaisten huoliin vastataan myös Kirkon Keskusteluavussa, valtakunnallisessa numerossa 0400 22 11 80 joka päivä, iltaisin kello 18–24. https://kirkonkeskusteluapua.fi/ Osoitteessa palvelee myös chat ma-pe kello 12–22. Operaattori veloittaa puhelusta liittymäsopimuksesi mukaisen hinnan (pvm/mpm)

Arja Huuskonen

"Rohkaise minua, Henki, murenna pelkoni. Tässä maailmassa osoita paikkani."
(virsi 125)