HAUTAUSMAIDEN HOITO

Pihtiputaan seurakunnalla on kaksi hautausmaata, toinen kirkonkylällä toinen Muurasjärvellä. Hautausmailla riittää puuhaa aikaisesta keväästä aina pitkälle syksyyn.

Hautausmaiden hoidosta vastaava on seurakuntamestari Mirjami Huttunen.

Varsinaista yksittäisten hautojen hoitoa seurakunta ei tee. Pihtiputaan keskustan hautausmaan hautojen hoitoa voi tiedustella Pihtiputaan 4H-yhdistyksestä p. 040-7090984  ja Muurasjärven hautojen hoidosta Maaselän laatusiivous Rauhala p. 040-7090984.

Hautakivien oikaisua tehdään maksua vastaan seurakunnan hautausmaan työntekijöiden toimesta käsin ja tarvittaessa ulkopuolisin konevoimin. Käsin oikaisu 35 €, tarvittaessa lisäksi konetyöstä urakoitsijan perimä maksu. Hautakiven oikaisua, puhdistuksia ja korjauksia voi tiedustella hautakivifirmoista. Hautoihin liittyvistä asioista voi tiedustella seurakuntamestarilta p. 0400-915 398 (srk.mestarin vapaapäivät yleensä ma-ti) tai kirkkoherranvirastosta p. 014-5791121 tai taloustoimistosta 014-5791131 (avoinna ma-pe klo 9-12).

HAUDOILLE kukkia istuttavien on huomioitava, että kukkaistutukset eivät saa olla leveämmällä kuin hautakivi, koska se hankaloittaa hautojen läheisyydessä nurmikoiden hoitoa.